سه هزار
چشم‌انداز جهانی امنیت سایبری ۲۰۲۵ سه هزار سه هزار
Article Image

چشم‌انداز جهانی امنیت سایبری ۲۰۲۵

این گزارش روندهای امنیت سایبری را که در سال آینده بر اقتصادها و جوامع تأثیر خواهند گذاشت بررسی کرده و  تأکید دارد که پیچیدگی چشم‌انداز امنیت سایبری ، متأثر از   تنش‌های ژئوپلیتیکی، فناوری‌های نوظهور، وابستگی‌های زنجیره تأمین و پیچیدگی  جرایم سایبری، چند برابر شده است. 

پس از دهه‌ها ثبات نسبی، جهان امروز با افزایش درگیری‌های ژئوپلیتیکی روبه‌رو است. پیامدهای این ناآرامی در عرصه دیجیتال، از جمله افزایش توانایی مجرمان سایبری، پیشرفت سریع فناوری‌های نوظهور و گسترش قابلیت‌های سایبری، منجر به ایجاد فضایی پیچیده‌تر از همیشه شده است. در چنین شرایطی، چشم‌انداز جهانی امنیت سایبری به‌عنوان ابزاری ضروری برای کمک به رهبران در درک این پیچیدگی و شناسایی اقدامات اساسی برای ساختن اکوسیستم‌های مقاوم عمل می‌کند. 

درحالی‌که نسخه ۲۰۲۴ چشم‌انداز جهانی امنیت سایبری بر نابرابری فزاینده در فضای سایبری تأکید داشت، گزارش امسال به پیچیدگی روزافزون این فضا می‌پردازد؛ پیچیدگی‌ای که پیامدهای عمیق و گسترده‌ای برای سازمان‌ها و کشورها دارد. این پیچیدگی تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل فزاینده شکل گرفته است: 

- تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی که به محیطی نامطمئن‌تر دامن می‌زند. 
- افزایش یکپارچگی و وابستگی به زنجیره‌های تأمین پیچیده‌تر که منجر به چشم‌اندازی پرریسک‌تر و غیرقابل پیش‌بینی‌تر می‌شود. 
- پذیرش سریع فناوری‌های نوظهور که آسیب‌پذیری‌های جدیدی ایجاد می‌کند، زیرا مجرمان سایبری از این فناوری‌ها برای افزایش پیچیدگی و مقیاس حملات خود بهره می‌برند. 
- در عین حال، گسترش الزامات نظارتی در سراسر جهان، بار انطباق قابل‌توجهی را بر سازمان‌ها تحمیل کرده است. 

تمام این چالش‌ها با شکاف رو به گسترش مهارتی تشدید شده و مدیریت مؤثر ریسک‌های سایبری را به امری بسیار دشوار تبدیل کرده است.

از سال ۲۰۲۴، شکاف مهارتی در حوزه امنیت سایبری ۸ درصد افزایش یافته است، به‌طوری‌که دو سوم سازمان‌ها گزارش داده‌اند که با کمبود مهارت‌های متوسط تا حیاتی، از جمله کمبود استعدادها و مهارت‌های ضروری برای برآورده‌سازی نیازهای امنیتی خود، مواجه هستند. علاوه بر این، تنها ۱۴ درصد از سازمان‌ها اطمینان دارند که در حال حاضر نیروی انسانی و مهارت‌های موردنیاز خود را در اختیار دارند.

متن کامل را در شماره ۲ فصلنامه «گام سوم» بخوانید.

سه هزار سه هزار

گزیده مطالب فصلنامه شماره ۲

چشم‌انداز جهانی امنیت سایبری ۲۰۲۵

این گزارش روندهای امنیت سایبری را که در سال آینده بر اقتصادها و جوامع تأثیر خواهند گذاشت بررسی کرده و تأکید دارد که پیچیدگی چشم‌انداز امنیت سایبری ، متأثر از تنش‌های ژئوپلیتیکی، فناوری‌های نوظهور، وابستگی‌های زنجیره تأمین و پیچیدگی جرایم سایبری، چند برابر شده است.

آمریکا؛ ظهور یک دولت تجاری!

مدل دولت-تجاری که در گروه ترامپ نمود پیدا کرده، چیزی بیش از یک فانتزی است. جریان‌های فکری بسیار واقعی در حال شکل‌گیری‌اند که هدفشان حذف دموکراسی‌ها و ایجاد جزایری از دولت‌های تجاری است که از مرزهای جغرافیایی سنتی دولت‌ملت‌ها رها شده‌اند.

هوش مصنوعی در حال تسخیر بی‌سر‌و‌صدای اینترنت

بیش از نیمی از اینترنت اکنون از متن‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی تشکیل شده است و من نمی‌دانم چه کاری انجام بدهم که برای شما مهم باشد ChatGPT بی‌سروصدا مشغول چه کاری است.

آنچه کودکان برای موفقیت در سال ۲۰۵۰ باید بیاموزند

نوزادان امروز در سال ۲۰۵۰ دهه سوم زندگی‌شان را می‌گذرانند و اگر همه چیز به خوبی پیش برود، آنها تا سال ۲۱۰۰ هم زنده خواهند ماند. حال سوال مهم این است که چه چیزی باید به آنها آموزش دهیم تا بتوانند در دنیای ۲۰۵۰ یا قرن بیست‌ودوم زنده بمانند و شکوفا شود؟

پنج سال آینده؛ سال‌های قوی سیاه

ما در نقطه‌ای خاص از تاریخ ایستاده‌ایم؛ نقطه‌ای که در آن مرزهای بین «محتمل» و «غیرممکن» شروع به محو شدن کرده‌اند و «عادی جدید» به وضعیتی تبدیل شده است که در آن رویدادهای شدید نه‌تنها دیگر مواردی استثنایی نیستند، بلکه به همسایگانی آزاردهنده و آشنا تبدیل شده‌اند.

جنگ ترامپ با مواد معدنی حیاتی؛ زنگ خطر یا فرصتی پنهان؟

دونالد ترامپ به قدرت باز می‌گردد و برخی نگرانند که سیاست‌های او، بازار مواد معدنی حیاتی را دچار بحران کند. آیا این نگرانی‌ها واقع‌بینانه هستند، یا اینکه اقتصاد جهانی مسیر خود را بدون تأثیرپذیری جدی ادامه خواهد داد؟