جدیدترین مطالب

فصلنامه «گام سوم» شماره ۲
در این شماره مقالات متنوعی در موضوعات اقتصاد، آیندهپژوهی، خانواده به همراه بخشهای نوشتار، سیاست و پروندهای با عنوان «داووس ۲۰۲۵» چاپ شده است.

جستجو برای طول عمر هماکنون به پایان رسیده است!
مطالعهی افرادی که بیش از صد سال عمر میکنند میتواند راز زندگی طولانیتر و سالمتر را آشکار کند. اما آمارها داستان دیگری روایت میکنند.

چطور بدون اینکه بدانیم از ما سوءاستفاده میشود؟
چقدر باید بگذرد تا بالاخره از جهنم شخصی خود بیدار شویم؟ چگونه از خواستن مرگ به خواستن زندگی رسیدم

اضطراب اقلیمی در کودکان؛زنگ خطری برای والدین
وقتی کودکان و نوجوانان به آینده فکر میکنند، یک بار اضافی دارند: آنها باید با آیندهی بیشتری نسبت به بزرگترها مواجه شوند.
پربازدیدترین مطالب

هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟
اگر خوششانس باشیم، فناوریهای جدید فقط باعث سردرگمی مختصری میشوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما میتواند برای همیشه تغییر کند.

انواع هوش، کاربردهای هوش هیجانی و تقویت آن در کودکان
ین مطلب نگاهی دارد به انواع هوش و نقش مهم آنها در زندگی روزمره و تواناییهای شناختی انسان. همچنین مروری بر هوش هیجانی و کاربردها و روشهای تقویت آن در کودکان.

کاهش هدررفت غذا با اپلیکیشن موبایلی
اگرچه این اپلیکیشن غذای باقیماندهی رستورانها را ارزان در اختیار کاربران قرار میدهد، اما همچنان ابهاماتی دربارهی میزان واقعی کاهش هدررفت و استفادهی تجاری برخی کسبوکارها از این سیستم وجود دارد.

نویسنده: عباس امیدی ۲۲ آذر ۱۴۰۳
گجتها و ابزارهای سال ۲۰۵۳
در این گزارش از دیدگاه محققان و طراحان محصولات، نگاهی به آینده ابزارها شده است. دورانی که مفاهیم و کاربردهای چیزهایی مثل تلویزیون، تلفن، هدفون و خدمات هوشمند، با تعاریف امروز تفاوت زیادی دارند.
تکنولوژی شخصی در سال ۲۰۵۳ چگونه خواهد بود؟ اکنون که سه دهه پوشش تجهیزات را در اختیار داریم، به آیندهای ۳۰ ساله نگاه میکنیم تا به این سوال پاسخ دهیم. ابزارهای فردا تنها بهواسطه پیشرفتهای تکنولوژیکی که آنها را قدرت میبخشد، مثل باتریها، مواد، پردازندهها و هوش مصنوعی، شکل نمیگیرند، بلکه آیندهای که در آن قرار دارند نیز بر آنها تأثیر خواهد گذاشت.
وقتی به تلفن فعلی خود نگاه میکنید، ممکن است فکر کنید که تقریباً تمام شدهایم. چیز بیشتری برای دیدن نیست. اما اینقدر زود قضاوت نکنید: به گفته نیل شاه از شرکت Counterpoint Research، تلفن هوشمند سال ۲۰۵۳ اصلاً یک تلفن نخواهد بود. بلکه در یک هدست، در گوشهای ما یا حتی در مغزمان تعبیه خواهد شد. او میگوید: «این دستگاه دارای قابلیتهای هوش مصنوعی مولد و شناختی خواهد بود که عادات ما را یاد میگیرد و پیشبینی میکند که بعد از آن چه کاری باید انجام دهیم، بهطور بیوقفه به دستگاههای محیطی در محل کار یا در جاده متصل میشود و جابجایی بین آنها را بهراحتی انجام میدهد.»
در آینده، داروهایی مشابه اوزمپیک عمده کار را برای حفظ تناسب اندام انجام خواهند داد و ما را لاغر نگه میدارند. با این حال، برای عضلهسازی همچنان به تلاش واقعی نیاز خواهد بود. نسخههای دیجیتال بینهایت از مربیان محبوب شما، مانند مربیان Peloton، بهطور همزمان جلسات تمرینی را در سراسر جهان هدایت خواهند کرد و تمرینات را متناسب با اهداف و نیازهای خاص شما تنظیم میکنند.
متن کامل را در شماره ۱ فصلنامه «گام سوم» بخوانید.