جدیدترین مطالب

فصلنامه «گام سوم» شماره ۲
در این شماره مقالات متنوعی در موضوعات اقتصاد، آیندهپژوهی، خانواده به همراه بخشهای نوشتار، سیاست و پروندهای با عنوان «داووس ۲۰۲۵» چاپ شده است.

جستجو برای طول عمر هماکنون به پایان رسیده است!
مطالعهی افرادی که بیش از صد سال عمر میکنند میتواند راز زندگی طولانیتر و سالمتر را آشکار کند. اما آمارها داستان دیگری روایت میکنند.

چطور بدون اینکه بدانیم از ما سوءاستفاده میشود؟
چقدر باید بگذرد تا بالاخره از جهنم شخصی خود بیدار شویم؟ چگونه از خواستن مرگ به خواستن زندگی رسیدم

اضطراب اقلیمی در کودکان؛زنگ خطری برای والدین
وقتی کودکان و نوجوانان به آینده فکر میکنند، یک بار اضافی دارند: آنها باید با آیندهی بیشتری نسبت به بزرگترها مواجه شوند.
پربازدیدترین مطالب

هوش مصنوعی و سیاست: چگونه بفهمیم چه چیزی و چه کسی واقعی است؟
اگر خوششانس باشیم، فناوریهای جدید فقط باعث سردرگمی مختصری میشوند. وگرنه، حوزه سیاسی ما میتواند برای همیشه تغییر کند.

انواع هوش، کاربردهای هوش هیجانی و تقویت آن در کودکان
ین مطلب نگاهی دارد به انواع هوش و نقش مهم آنها در زندگی روزمره و تواناییهای شناختی انسان. همچنین مروری بر هوش هیجانی و کاربردها و روشهای تقویت آن در کودکان.

کاهش هدررفت غذا با اپلیکیشن موبایلی
اگرچه این اپلیکیشن غذای باقیماندهی رستورانها را ارزان در اختیار کاربران قرار میدهد، اما همچنان ابهاماتی دربارهی میزان واقعی کاهش هدررفت و استفادهی تجاری برخی کسبوکارها از این سیستم وجود دارد.

نویسنده: مترجم: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
چشمانداز جهانی امنیت سایبری ۲۰۲۵
این گزارش روندهای امنیت سایبری را که در سال آینده بر اقتصادها و جوامع تأثیر خواهند گذاشت بررسی کرده و تأکید دارد که پیچیدگی چشمانداز امنیت سایبری ، متأثر از تنشهای ژئوپلیتیکی، فناوریهای نوظهور، وابستگیهای زنجیره تأمین و پیچیدگی جرایم سایبری، چند برابر شده است.
پس از دههها ثبات نسبی، جهان امروز با افزایش درگیریهای ژئوپلیتیکی روبهرو است. پیامدهای این ناآرامی در عرصه دیجیتال، از جمله افزایش توانایی مجرمان سایبری، پیشرفت سریع فناوریهای نوظهور و گسترش قابلیتهای سایبری، منجر به ایجاد فضایی پیچیدهتر از همیشه شده است. در چنین شرایطی، چشمانداز جهانی امنیت سایبری بهعنوان ابزاری ضروری برای کمک به رهبران در درک این پیچیدگی و شناسایی اقدامات اساسی برای ساختن اکوسیستمهای مقاوم عمل میکند.
درحالیکه نسخه ۲۰۲۴ چشمانداز جهانی امنیت سایبری بر نابرابری فزاینده در فضای سایبری تأکید داشت، گزارش امسال به پیچیدگی روزافزون این فضا میپردازد؛ پیچیدگیای که پیامدهای عمیق و گستردهای برای سازمانها و کشورها دارد. این پیچیدگی تحت تأثیر مجموعهای از عوامل فزاینده شکل گرفته است:
- تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی که به محیطی نامطمئنتر دامن میزند.
- افزایش یکپارچگی و وابستگی به زنجیرههای تأمین پیچیدهتر که منجر به چشماندازی پرریسکتر و غیرقابل پیشبینیتر میشود.
- پذیرش سریع فناوریهای نوظهور که آسیبپذیریهای جدیدی ایجاد میکند، زیرا مجرمان سایبری از این فناوریها برای افزایش پیچیدگی و مقیاس حملات خود بهره میبرند.
- در عین حال، گسترش الزامات نظارتی در سراسر جهان، بار انطباق قابلتوجهی را بر سازمانها تحمیل کرده است.
تمام این چالشها با شکاف رو به گسترش مهارتی تشدید شده و مدیریت مؤثر ریسکهای سایبری را به امری بسیار دشوار تبدیل کرده است.
از سال ۲۰۲۴، شکاف مهارتی در حوزه امنیت سایبری ۸ درصد افزایش یافته است، بهطوریکه دو سوم سازمانها گزارش دادهاند که با کمبود مهارتهای متوسط تا حیاتی، از جمله کمبود استعدادها و مهارتهای ضروری برای برآوردهسازی نیازهای امنیتی خود، مواجه هستند. علاوه بر این، تنها ۱۴ درصد از سازمانها اطمینان دارند که در حال حاضر نیروی انسانی و مهارتهای موردنیاز خود را در اختیار دارند.
متن کامل را در شماره ۲ فصلنامه «گام سوم» بخوانید.